Midnight Sun Marathon er et maraton som finner sted i vakre Tromsø, også kjent som Nordens Paris. Her får du sjansen til å løpe sammen med mennesker fra over 70 nasjoner, samtidig som du kan nyte de spektakulære omgivelsene i Nord-Norges største by. La deg ikke lure av at løpet foregår om kvelden. Siden Tromsø befinner seg innenfor den arktiske sirkelen er byen velsignet med lange, lyse netter i sommermånedene. Stiftelsen Midnight Sun Marathon jobber for at arrangementet skal gi et overskudd som kan brukes til gode formål, og har derfor gitt flere stipender til lokale talenter.

Om arrangementet

Midnight Sun Marathon i Tromsø hadde 30-års jubileum i 2019, og det samme året satt arrangementet også ny rekord i antall påmeldte. Mer enn 4 000 løpere deltok, og jubileet ble markert blant annet gjennom en bokutgivelse om arrangementets historie. Midnight Sun Marathon ble arrangert for aller første gang i 1989, og er det nordligste maratonløpet som er sertifisert av Association of International Marathons and Distance Races (AIMS). Løpet avholdes i juni hvert år, og utmerker seg ved at det foregår om kvelden og natten, i lyset av midnattssolen.

Beliggenhet

Tromsø er Nord-Norges mest folkerike kommune, og Tromsø by har om lag 65 000 innbyggere. Det har bodd mennesker i området de siste 11 000 årene, og det finnes både samiske og norrøne funn fra jernalderen. I denne historiske byen finner altså Midnight Sun Marathon sted, og arrangementet har etter hvert blitt til en arktisk fest for folk fra fjern og nær. Start og mål er i sentrum av byen, så skal du overnatte i Tromsø for å delta i løpet er det smart å velge et sentrumsnært hotell med gangavstand til startområdet.

Pengepremier

I likhet med mange andre konkurranser innenfor langdistanseløp kan også Midnight Sun Marathon skilte med pengepremier til de tre beste løperne på maratondistansen. Dette er selvfølgelig for å lokke til seg de aller beste løperne i landet, og for at konkurransen også skal være attraktiv for utenlandske løpere. Skal du innkassere pengepremien må du imidlertid løpe inn til en tid på minimum 2:30 for menn eller 2:55 for damer. De som klarer å nå denne tiden har muligheten til å konkurrere om en førstepremie på 30 000 kroner på maratondistansen.

Å delta i løpet

Du trenger selvfølgelig ikke å delta i selve løpet for å nyte atmosfæren og stemningen på arrangementet. Det er tusenvis av mennesker som er med som tilskuere for å heie deltakerne fram underveis, eller som jobber som frivillige for å tilrettelegge for en god gjennomføring av arrangementet. Men hvis du har lyst til å melde deg på selve løpet er det flere ulike distanser å velge mellom: Maraton, halvmaraton, ti-kilometer, minimaraton eller barnas maraton på 800 meter. Midnight Sun Marathon har et løp som kan passe for de fleste, uansett nivå og alder.

En opplevelse for livet

Midnight Sun Marathon i Tromsø er en helt spesiell opplevelse som du aldri kommer til å glemme. Arrangementet tryller på magisk vis fram en helt særegen stemning, et lokalt engasjement og en vennlig entusiasme som du ikke finner maken til på noe annet maraton i verden. Midnight Sun Marathon vil garantert gi deg et minne for livet, enten du er en dreven langdistanseløper eller bare ønsker å delta i løpet for fellesskapsfølelsen og naturopplevelsen sin del. Du er velkommen til Tromsø og midnattssolens rike uansett alder, erfaring og fysisk form.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *