Det er i solrike Kristiansand at vi finner suksess festivalen Palmesus. Det er en festival som har vært utsolgt gang på gang, før line-upen en gang har blitt sluppet. Det er ikke mange festivaler som kan skryte på seg den slags popularitet. Er du glad i strandlivet er nok denne festivalen noe for deg, ettersom den foregår på bystranda i Kristiansand. Dette er i sentrum av byen, så her er det mulig å få med deg det som er å se i byen før du tar deg turen inn på festivalområdet. Festivalen beskrives som Skandinavias største strandfest, fordi over 60 000 mennesker er innom festivalen i helgen den foregår. Når festivalen er slutt for kvelden flyttes festivalen inn i byen, slik at du virkelig kan feste fra deg. Dette er en festival for deg som liker å sove komfortabelt, ettersom den ikke har en egen camp. Det finnes mange mennesker som leier ut boligene sine i nærheten av festivalen, slik at nettopp du kan få mest mulig ut av Palmesus. Gå ikke glipp av denne utrolige strandfesten! Kanskje du til og med kan ta deg en tur innom Dyreparken?

Historie og artister

Palmesus fant først sted i 2009. Festivalen har holdt deg gående helt siden. De har utvidet festivalbillettene sine og det er mange ekstratjenester som kan bli en del av den store pakken. Når Palmesus hadde sitt 11 årsjubileum forvandlet de Aquarama Bad (som ligger rett ved siden av festivalen) til en fantastisk stor bassengfest (eller poolparty som de kaller det). Du kan også regne med å finne de feteste sponsorene på festivalen. Du finner food trucks og ulike typer lounger. Hvis du ønsker det, så er det bare å investere i en VIP-billett noe som gir deg adgang til bedre lounger og fasiliteter. Antallet toaletter som blir tilbudt er også ekstremt imponerende. Dette gjør at du alltid kan føle deg fresh på festivalen. Vi slenger med et lite festivaltips, få på deg bånd så tidlig som mulig. Da sparer du mye tid og energi. Hvis du tenker at du ikke nødvendigvis har penger til å dra på Palmesus så anbefaler vi deg å være frivillig. Festivalen har alltid en imponerende line-up og i 2019 hadde de disse artistene:

 • Macklemore
 • Sigrid
 • Unge Ferrari
 • Tiesto
 • Marshmello
 • The Chainsmokers
 • Fedde Le Grand
 • Highasakite
 • Alan Walker

Det er ingen tvil om at festivalen har trukket til seg enormt mange turister. Tallene viser at nesten 80 % av besøkende under Palmesus var tilreisende. Dette fører til gode penger i lommen på både utleiere av bolig og hoteller i nærheten. Noen kaller festivalen en rikmannsfestival, men de lokale stiller også opp for å se de flotte og spennende artistene på scenen. Mange kommer tilbake igjen og igjen fordi festivalen er en såpass stor suksess. Det er ikke måte på hvor mye skryt festivalen får, både av artister og besøkende. Hvis du scroller deg igjennom bilder på Facebook eller Instagram kan vi nesten garantere at det er en av dine bekjente eller venner som har vært på denne festivalen. Den har bygget seg opp et internasjonalt og respektabelt navn. Arrangørene har vært lure og festivalen blir alltid arrangert den første helga i juli, noe som gjør sannsynligheten for fint vær veldig stor. Været var absolutt fantastisk i 2018 og besøkstallene var svært høye. I 2018 var festivalen også enormt populær og artistene som stod på lista var:

 • Martin Garrix
 • DJ Snake
 • Steve Aoki
 • Ina Wroldsen
 • Dimitri Vegas & Like Mike
 • Don Diablo
 • Fedde la GRand

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *