Det er et kjent faktum at vi nordmenn elsker musikk, gjennom tidene har en rekke legendariske artister kommet fra Norge, og nordmenn av alle aldre lytter stadig til musikk. Musikk blir for tiden mer og mer tilgjengelig, og nordmenn ser ut til å lytte til musikk hvor enn det måtte være, når enn det måtte være. VG-Lista legger merke til de aller mest populære låtene og artistene i hele landet, og reiser deretter rundt i landet for å avholdte spektakulære konserter med alle de mest populære innslagene i landet.

En konsert i bevegelse

Noe av det som bidrar til å gjøre VG-Lista til en såpass attraktiv konsert er det faktum at feiringen stadig er i bevegelse. Hvert år besøker nemlig konserten tre forskjellige byer i Norge, som varierer fra år til år. En av de tre konsertene avholdes alltid på Rådhusplassen i Oslo, og denne konserten blir sendt på TV. Ellers blir to andre byer også valgt ut til å få konserten på besøk i sin by, slik at det hvert år er nye muligheter for at nye mennesker skal kunne ta del i feiringen.

De mest populære artistene

Turnéen som avholdes av VG-Lista har i lange tider trukket store mengder publikum. I enkelte tilfeller har så mange som 100 000 mennesker møtt opp ved Rådhusplassen for å se på den storslåtte konserten. Dette skyldes utvilsomt det faktum at konserten byr utelukkende på de aller mest populære innslagene som er å skaffe. Alle artistene som opptrer på disse konsertene er artister som har gjort sterke inntog på norske topplister – på dette viset er det garantert alltid tusener av nordmenn som er interesserte i å møte opp, ettersom konserten er utformet etter våre lyttevaner.

Store navn

Konsertturnéene med VG-Lista Topp 20 ble avholdt for første gang så lang tilbake i tid som i 1998, og siden den gang har det ikke vært noen som helst mangel på store og ikoniske navn som har gjestet scenene rundt om i landet. Det er heller ikke bare de aktuelle listetopperne som har gjestet arrangementet – det har nemlig vært rikelig med opptredener fra band og artister som hadde sin storhetstid for flere tiår siden. Det mest åpenbare eksemplet på dette er kanskje legendene A-ha, som sto på scenen for ti år siden.

Åpent for alle

En faktor som i stor grad skiller VG-Lista Topp 20 fra de fleste andre festivaler, er det faktum at VG-Lista avholder konserter som er åpne for alle, uansett alder. På arrangementet, som er gratis for alle besøkende, er det nulltoleranse for alkohol, slik at hvem som helst skal kunne ta del i festlighetene. Barn kan altså delta på lik linje med ungdom og voksne, noe som gjør at VG-Lista er blant de aller mest familievennlige arrangementene i landet. De fleste musikkfestivaler serverer en overflod av alkohol og koster mye – dette er ikke tilfellet her.

Skandinavias største konsert

Dersom det er noen tvil angående den sterke veksten og stadig økende populariteten til VG-Listas konserter, er det nå slik at nettopp dette arrangementet har blitt ikke bare Norges største, men faktisk den største konserten i hele Skandinavia – ikke en smal bragd! Dersom du er interessert i musikk, og liker det du hører på topplistene nå til dags, er det absolutt ingen tvil om at VG-Lista har det perfekte arrangementet for deg. Konsertene avholdes i flere forskjellige byer, er gratis, og tilgjengelig for alle slik at hvem som helst kan nyte musikken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *